BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1346]

Nowa kapusta kiszona z boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna ,młoda kiszona kapusta ,którą przygotowałam do obiadu do drugiego dania. Kapusta z podsmażonym boczkiem wędzonym.

Nowa kapusta kiszona z boczkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Nowa kapusta kiszona z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Nowa kapusta kiszona z boczkiem
Kapustę wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

Gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego.

Gdy kapusta miękka odlewamy wodę,dodajemy przyprawy i mieszamy.

Boczek kroimy w kostkę i smażymy do wytopienia i podsmażenia, do boczku dodajemy obrana pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli.

Boczek z cebulą dodajemy do kapusty ,dodajemy obrane, pokrojone i podsmażone pieczarki i ponownie mieszamy.

W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Podajemy do obiadu.
Nowa kapusta kiszona z boczkiem
Kapustę włożyć do garnka zalać wodą i gotować do miękkości z liściem laurowym oraz zielem angielskim
Nowa kapusta kiszona z boczkiem
Po ugotowaniu odlać wodę ,dodać przyprawy i wymieszać
Nowa kapusta kiszona z boczkiem
Boczek wędzony pokroić i podsmażyć do wytopienia
Nowa kapusta kiszona z boczkiem
cebulę obrać ,pokroić ,następnie dodać do podsmażanego boczku
Nowa kapusta kiszona z boczkiem
Boczek z cebulką dodać do kapusty i ponownie wymieszać,podawać do obiadu

Tagi:

kapusta danie