Sposób przygotowania:
Nowa kapusta kiszona z boczkiem
Kapustę wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego.
Gdy kapusta miękka odlewamy wodę,dodajemy przyprawy i mieszamy.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy do wytopienia i podsmażenia, do boczku dodajemy obrana pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli.
Boczek z cebulą dodajemy do kapusty ,dodajemy obrane, pokrojone i podsmażone pieczarki i ponownie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Podajemy do obiadu.
Gotujemy z liściem laurowym oraz ziarenkami ziela angielskiego.
Gdy kapusta miękka odlewamy wodę,dodajemy przyprawy i mieszamy.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy do wytopienia i podsmażenia, do boczku dodajemy obrana pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli.
Boczek z cebulą dodajemy do kapusty ,dodajemy obrane, pokrojone i podsmażone pieczarki i ponownie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Podajemy do obiadu.
gusia1000