Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Placki kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

masz świeżą kukurydzę oto co możesz z niej zrobić

Placki kukurydziane

Składniki:

Placki kukurydziane

 

  • 3 szklanki świeżych ziaren kukurydzy
  • 3 roztrzepane żółtka
  • 1/4 szklanki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 białka ubite na sztywno
  • 4 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Placki kukurydziane
wlać żółtka do kukurydzy dokładnie wymieszać przesiać razem mąkę sól pieprz i proszek do pieczenia wsypać do kukurydzy dodać pianę z białek delikatnie wymieszać podgrzać olej na średnim ogniu do temperatury 180 stopni wykładać łyżką ciasto na gorący olej smażyć aż się przyrumienią z obu stron