Magdusia1312

Magdusia1312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Placki naan z czarnuszką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszne placuszki, pochodzące zdaje się z kuchni indyjskiej

Placki naan z czarnuszką

Składniki:

Placki naan z czarnuszką

 

Sposób przygotowania:

Placki naan z czarnuszką
Połączyć wodę, drożdże i cukier. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Masło delikatnie roztopić. Mąkę przesiać, wymieszać z solą, wlać drożdże i połowę roztopionego masła. Zagnieść ciasto, przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 90 minut, aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto zagnieść, podzielić na 6 równych części, rozwałkować cienkie placki. piec na grillu lub grillowej patelni po 2 minuty z każdej strony. Każdy placek posmarować pozostałym masłem, posypać czarnuszką i ponownie piec przez pół minuty.