Sposób przygotowania:
Placuszki ziemniaczane z pieczarkami w pomidorach
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy wyciśnięty czosnek, jajka i sól do smaku. Mieszamy i dodajemy mąkę. Na oleju smażymy małe chrupkie placuszki.
Pieczarki kroimy w czosnek - większe kawałki. Na maśle klarowanym podsmażamy pieczarki, doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy mieszamy.
Zalewamy śmietaną 30 % .
Dusimy chwilę redukując sos. Na placka nakładamy pieczarki nakrywamy drugim plackiem. Na wierzch kładziemy łyżkę pieczarek i śmietanę .
Ozdabiamy ogórkiem z zalewy octowej.
Pieczarki kroimy w czosnek - większe kawałki. Na maśle klarowanym podsmażamy pieczarki, doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy mieszamy.
Zalewamy śmietaną 30 % .
Dusimy chwilę redukując sos. Na placka nakładamy pieczarki nakrywamy drugim plackiem. Na wierzch kładziemy łyżkę pieczarek i śmietanę .
Ozdabiamy ogórkiem z zalewy octowej.