Sposób przygotowania:
Placki rzymskie
Przegotuj w rondlu mleko. Wolno wsypuj kaszke mannę mieszając. Kontynuuj mieszanie, do momentu, aż mieszanina stanie się gęsta. Zdejmij z ognia i posól. Dodaj połowe masła, cały czas mieszając, a następnie żółtka, połowe parmezanu i sera groviera. Ciasto rozwałkuj na grubość 1cm. Pozostaw do ostygnięcia. Gdy wystygnie wycinaj szklanką okrągłe placki. Ułuż na tacy pierwszą warstwe z masy pozostałej z wycinania. Posyp parmezanem. Ułuż drógą warstwe z wykrojonych placków układając je schodkowo jeden na drógim. Rozpuść resztę masła i polej nim placki. Posyp pozostałym parmezanem ipieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180*c na ok. 30 min. Podawaj, kiedy placki nabiorą pozłacanej barwy
tokijka
bianka97
Pyza