Sposób przygotowania:
Placki tortilla z wieprzowiną i papryką
Do miski wsypać obie mąki ,sól i wymieszać .Dodać mleko i oliwę -zagnieść elastyczne ciasto. Odrywać małe kawałki i wałkować na cienkie placki wielkości np: talerza śniadaniowego .Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z bardzo małą ilością oliwy po 5-7 minut, aż zrobią się lekko brązowe bąbelki. Placki układać jeden na drugim . Mięso umyć i osuszyć.Pokroić na małe kawałeczki.Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Usmażyć mięsko na rumiany kolor .Papryki umyć i pokroić w wąskie paski.Na patelnię położyć jeden placek ,a na wierzch układamy kawałki mięsa i papryki.Posypać startym żółtym serem i przykryć drugim plackiem lekko przyciskając.Jak ser zacznie się topić ,to przekładamy na drugą stronę . Podgrzewamy jeszcze 2-3 minutki i gotowe.Placek przełożyć na deskę i pokroić na kawałki . Najlepiej smakują z pikantnym sosem .
msewka
Smakowita