sabina123

sabina123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Placki twarożkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre na śniadania , kolacje lub podwieczorek

Placki twarożkowe

Składniki:

Placki twarożkowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placki twarożkowe
Twaróg, mąkę , jajka, mleko, cynamon, cukier waniliowy wymieszać mikserem na gładką masę.Dodać drobno pokrojone jabłko, wymieszać. Dodać startą skórkę, szczyptę soli i jeszcze chwilę ucierać . Na żeliwnej lub teflonowej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Nakładać łyżką kolejne placuszki,lekko wygładzić. Smażyć na średnim ogniu na złocistobrązowy kolor. Przed podaniem posmarować placki dżemem lub konfiturą. Można też je podawać z musem jabłkowym