Sposób przygotowania:
Placki z cukini i ziemniaków z sosem
Bierzemy około litra wody w garnku, dodajemy 2 kostki rosołowe i gotujemy. Oczyszczamy pierś z kurczaka i kroimy w kostkę. Podsmażamy na gorącym tłuszczu aż się zarumieni. Gotowe mięso wrzucamy do wywaru a na pozostały łuszcz wrzucamy pokrojona drobno cebulkę i podsmażamy na złoty kolor. Gotową cebulkę dodajemy również do wywaru i gotujemy na małym ogniu około 15-20 minut. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnej tarce, to samo robimy z cukinią (obraną ścieramy). Mięszamy dokładnie i dodajemy jajko, bułkę tartą i mąkę, porcje muszą być takie aby konsystencja masy była dość łatwa do ulepienia kotletów. Jeśli już taką uzyskamy wówczas rozgrzewamy tłuszcz na patelni i uformowane kotleciki smażymy na gorącym tłuszczu. Gotowe placuszki układamy na talerzu i polewamy gorącym sosem, Smacznego!