Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Placki z cukinii Di

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i zdrowe placuszki, które smakują wyśmienicie. Idealna alternatywa na szybki posiłek. Polecam.

Placki z cukinii Di

Składniki:

Placki z cukinii Di

 

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii Di

Przygotowanie:

Placki z cukinii Di.
Cukinia do tych proposcji powinna być średniej wielkości.

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule oraz czosnek drobno posiekać. Białka ubić na sztywną pianę.

Masa:

Placki z cukinii Di.
Masa powinna być lekko puszysta (dzięki ubitym białkom).

Cukinię, cebulę, czosnek, mąkę i żółtka delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Całość doprawić bazylią oraz solą i pieprzem.

Smażenie:

Placki z cukinii Di.
Ilość oleju nie musi być duża. Wystarczy, aby patelnia była choć trochę natłuszczona.

Rozgrzać olej. Łyżką formować placuszki, które należy smażyć z obu stron na złoty kolor.