palmusia19

palmusia19

Kuchcik
[Przepisów: 14]

Placki z cukinii ( z fetą, miętą )

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pamiętaj dokładnie umyć cukinię i odciąć końce. A w smaku będzie pyszna, każdy ją zje nawet małe dziecko. Takie placuszki kiedyś babcia mi robiła. I odnalazłąm przepis , z czego jestem bardzo dumna. .

Placki z cukinii ( z fetą, miętą )

Składniki:

Placki z cukinii ( z fetą, miętą )

 

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii ( z fetą, miętą )
Cukinie z obciętymi końcami ścieramy na tarce bez obierania ze skórki, solimy i odstawiamy na 30 min. Dokładnie odciskamy, przekładamy do miski, dodajemy pokruszony ser, posiekane miętę i czosnek, wbijamy jedno jajko i dodajemy tyle mąki, by powstało ciasto o konsystencji bardzo gęstej śmietany. Łyżką kładziemy je na rozgrzany na patelni olej, formujemy placki smażymy z obu stron na złoty kolo; po usmażeniu kładziemy na ręczniku papierowym, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.