goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Placki z dyni z fetą i majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne, z fetą - wyjątkowe.

Placki z dyni z fetą i majerankiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki z dyni z fetą i majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Placki z dyni z fetą i majerankiem
Dynię obieramy, kroimy w kawałki i ścieramy na grubej tarce, odciskamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajja, czosnek przeciśnięty przez praskę, mąkę, śmietanę, ser feta pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Masę wyrabiamy, mieszamy. Smażymy jak placki ziemniaczane na rozgrzanym oleju z obu stron.
Placki z dyni z fetą i majerankiem
Dynię oczyszczamy
Placki z dyni z fetą i majerankiem
kroimy na kawałki
Placki z dyni z fetą i majerankiem
Dodajemy mąkę