Sposób przygotowania:
Placki z dyni z fetą i majerankiem
Dynię obieramy, kroimy w kawałki i ścieramy na grubej tarce, odciskamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajja, czosnek przeciśnięty przez praskę, mąkę, śmietanę, ser feta pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Masę wyrabiamy, mieszamy. Smażymy jak placki ziemniaczane na rozgrzanym oleju z obu stron.
![Placki z dyni z fetą i majerankiem Placki z dyni z fetą i majerankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-dyni-z-feta-i-majerankiem-149437.jpg)
![Placki z dyni z fetą i majerankiem Placki z dyni z fetą i majerankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-dyni-z-feta-i-majerankiem-149438.jpg)
![Placki z dyni z fetą i majerankiem Placki z dyni z fetą i majerankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-dyni-z-feta-i-majerankiem-149439.jpg)