Sposób przygotowania:
placki z komosy ryżowej
•komosę gotować 15 min w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy, następnie pozostawić do ostygnięcia,
•do komosy dodać połowę twarogu, wcześniej rozdrobnionego widelcem,
•dodać też, jajka, zmiażdżony czosnek, 4 łyżki mąki, pieprz i sól,
•wymieszać na jednolitą masę,
•z porcji masy formować placki, obtoczyć w pozostałej mącę, smażyć na oliwie na złoty kolor,
•resztę twarogu również rozdrobnić, dodać rybę wcześniej obraną ze skóry, ości i rozdrobnioną,
• dodać jogurt, posiekaną natkę pietruszki i pieprz,
•wymieszać na gładką masę,
•podawać z plackami
•do komosy dodać połowę twarogu, wcześniej rozdrobnionego widelcem,
•dodać też, jajka, zmiażdżony czosnek, 4 łyżki mąki, pieprz i sól,
•wymieszać na jednolitą masę,
•z porcji masy formować placki, obtoczyć w pozostałej mącę, smażyć na oliwie na złoty kolor,
•resztę twarogu również rozdrobnić, dodać rybę wcześniej obraną ze skóry, ości i rozdrobnioną,
• dodać jogurt, posiekaną natkę pietruszki i pieprz,
•wymieszać na gładką masę,
•podawać z plackami