oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Placki z mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać na gorąco placki z mielonym mięsem.

Placki z mielonym mięsem

Składniki:

Placki z mielonym mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z mielonym mięsem
Z przesianej mąki uformować kopczyk, zrobić w nim wgłębienie, wlać rozrzedzone ciepłą wodą zsiadłe mleko i posolić, po czym dobrze wymieszać, wyrobić ścisłe ciasto, rozdzielić je na niewielkie kulki i odstawić. Mięso przepuścić przez maszynkę, dodać drobno pokrojoną cebulę, zieleninę, roztarty czosnek, pomidory (lub przecier pomidorowy), pieprz, drobno pokrojoną paprykę (pieprz turecki) i sól. Kulki z ciasta rozwałkować na placuszki grubości 3 mm, położyć na nie cienką warstwą farsz i upiec w piekarniku.