ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Placki z ryżu i kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie oto obiady powstają w mojej kuchni gdy chcę pozbyć się resztek jedzenia. Placki wyszły przepyszne!

Placki z ryżu i kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z ryżu i kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Placki z ryżu i kapusty pekińskiej
Kapustę szatkujemy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji zawartej na opakowaniu. Gotowy ryż mieszamy z kapustą. Na patelni podsmażamy na odrobinie oleju posiekaną drobno cebulę, pokrojoną w niewielką kostkę paprykę oraz kiełbasę również pokrojoną w kostkę. Gdy wszystko zmięknie i zarumieni się, mieszamy to z ryżem i kapustą. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem oraz solą a następnie mieszamy dokładnie. Na rozgrzany olej wykładamy porcje "ciasta" i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Podajemy gorące, lecz na zimno też są pyszne, polecam!
Placki z ryżu i kapusty pekińskiej
Cebula kiełbasa papryka to składniki obecne stale w każdej kuchni.
Placki z ryżu i kapusty pekińskiej
Ugotowany ryż mieszamy z surową kapustą pekińską.
Placki z ryżu i kapusty pekińskiej
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie.
Placki z ryżu i kapusty pekińskiej
Smażymy ostrożnie z obu stron uważając aby nie przypalić.