Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Placki ziemniaczane nigdy się nie znudzą. Klasyka zawsze przetrwa. Idealnie nadają się na szybki obiad.

Placki ziemniaczane

Składniki:

Placki ziemniaczane

ziemniaki

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach tarki lub za pomocą maszynki. Do uzyskanej masy wbić jajko, dodać mąkę, posiekaną cebulę i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.

Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta. Placki smażyć z obu stron na złoty kolor.

Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku kuchennym.