goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Placki ziemniaczane 20

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placki ziemniaczane podajemy z kefirem, maślanką lub na słodko

Placki ziemniaczane 20 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemniaczane 20

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane 20
Ziemniaki obieramy, cebulę także obieramy. Następnie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, Dodajemy do nich żółtka, mąkę, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy ziemniaczanej. Całość delikatnie mieszamy. Placki ziemniaczane smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z kefirem, maślanką lub na słodko Smacznego!
Placki ziemniaczane 20
Ziemnaiki i cebulę ścieramy na grubej tarce, dodajemy mąkę
Placki ziemniaczane 20
Następnie dodajemy ubite na sztywno białka
Placki ziemniaczane 20
Masę doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy
Placki ziemniaczane 20
Placki smażymy na rozgrzanej patelni i obu stron