Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane na ostro.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce lub przez maszynkę. Utarte ziemniaczki przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę tortową i jajka wszystko razem mieszamy, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną drobno papryczkę chili i cebulkę i pokrojony w kostkę ser żółty mieszamy.Ciasto ziemniaczane powinno być średnio gęste ale nie za gęste. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe placuszki, ja nakładam łyżką. Placuszki smażymy na średnim ogniu z dwóch stron do zarumienienia, po upieczeniu wykładamy na ręczniczek papierowy. Schab kroimy w paski doprawiamy vegetą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, przyprawione mięsko smażymy na oliwie. Do usmażonego mięska dodajemy rozrobione sosy wg przepisu na opakowaniu. Smażymy na małym ogniu często mieszając. Usmażone placuszki polewamy sosikiem.