Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane pieczarkowo-kaparowe
Cebulę bardzo drobno siekamy wraz z pieczarkami. Ziemniaki ścieramy na tarce. Wsypujemy majeranek, koperek i oregano. Wbijamy jajko i mieszamy. W 50ml wody rozpuszczamy bulion z grzybami leśnymi. Wlewamy do masy ziemniaczanej i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę, aby zagęścić ciasto. Na końcu wrzucamy pokrojone kapary. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Masę ziemniaczaną nabieramy łyżką i na patelni formujemy placki. Smażymy na rumiano z dwóch stron. Usmażone placki wykładamy na talerz. Czekamy, aż ostygną. W międzyczasie przygotowujemy sos borowikowy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Usmażone placki polewamy przygotowanym sosem. Smacznego.