marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Placki ziemniaczane po turecku.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kartofle zetrzeć na tarce,warzywa posiekać w drobną kostkę i dodać do startych kartofli,jajko,trochę mąki,sól i pieprz.Wymieszać i usmażyć

Placki ziemniaczane po turecku.

Składniki:

Placki ziemniaczane po turecku.

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane po turecku.
Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zmielić w maszynce do ziemniaków.Warzywa opłukać i posiekać w drobną kosteczkę i dodać do startych ziemniaków,a po za tym jajko,mąkę
ziemniaczaną niecałe pół szklanki,sól i pieprz.Rozgrzać olej na
patelni i na skwierczący tłuszcz kłaść dużą łyżką placuszki i przy-
-klepać na płasko po 3-4 sztuki i smażyć na złoty kolor.