Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane w sosie mysliwskim
Ziemniaki i cebulę utrzeć na tarce, do masy dodać jajko, mąkę i majeranek. Na gorącym oleju usmażyć placki.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, usmażyć do zarumienienia. Dodać pokrojone w kawałki pieczarki lub namoczone grzyby. Kiedy grzyby będą miękkie, wlać "Dziś na obiad", wkroić drobno posiekanego ogórka kiszonego. Gotowym sosem polać placki usmażone na złoty kolor. Smacznego!
Kiełbasę pokroić w półplasterki, usmażyć do zarumienienia. Dodać pokrojone w kawałki pieczarki lub namoczone grzyby. Kiedy grzyby będą miękkie, wlać "Dziś na obiad", wkroić drobno posiekanego ogórka kiszonego. Gotowym sosem polać placki usmażone na złoty kolor. Smacznego!