Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z buraczkami czerwonymi
Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy robotem lub na tarce drobnej, odciskamy płyn powstały. Buraczki czerwone obieramy i ścieramy na grubszej tarce. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, przyprawy, starte buraczki czerwone, mąkę i natkę pietruszki drobno pokrojoną.
Mieszamy wszystko i przyprawiamy do smaku. Rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i smażymy placki z obu stron na rumiano.
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy na ciepło.
Mieszamy wszystko i przyprawiamy do smaku. Rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i smażymy placki z obu stron na rumiano.
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy na ciepło.