Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z grzybami
Na rozgrzanym tłuszczu usmażyłam pokrojona w piórka cebulę. Dodałam pokrojone na cząstki pieczarki, pokrojony w drobną kostkę boczek i starta na jarzynowej tarce marchewkę.
Wszystko razem smażyło się ok. 15 minut. Zaprawiłam śmietaną. Doprawiłam solą i pieprzem.
Placki
Jedna połowę ziemniaków starłam na tarce z dużymi oczkami, a drugą na tarce z małymi oczkami.
Połączyłam, dodałam starty w wiórki ser, jajko, mąkę, sól i pieprz.
Smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podałam z grzybami wyłożonymi na wierzch.
Wszystko razem smażyło się ok. 15 minut. Zaprawiłam śmietaną. Doprawiłam solą i pieprzem.
Placki
Jedna połowę ziemniaków starłam na tarce z dużymi oczkami, a drugą na tarce z małymi oczkami.
Połączyłam, dodałam starty w wiórki ser, jajko, mąkę, sól i pieprz.
Smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podałam z grzybami wyłożonymi na wierzch.
Karolina Wojciechowska
Henia
Z suszonymi pomidorami dobry pomysł, ale oliwki mi ostatnio nie podchodzą. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam.