Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubisz placki ziemniaczane? Nadaj im smaku lata dzięki kwaskowatości czerwonych porzeczek. Smacznego!

Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow
Ziemniaki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce. Następnie dodajemy do nich jako, łyżkę śmietany, pieprz oraz sól dla podkreślenia smaków. Dokładnie wszystko mieszamy. Dodajemy jeszcze mąkę. Mieszamy ponownie. Uzyskujemy dzięki temu gęstą masę. Rozgrzewamy patelnie. Nakładamy trzy porcję. Dodajemy porzeczki. Przerzucamy na drugą stronę. Podajemy z dodatkiem kolejnej porcji porzeczek i polane syropem klonowym.
Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow
Etap 1 - mieszam masę ziemniaczaną z jajkiem
Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow
Etap 2 - nakładamy masę ziemniaczaną na patelnie
Placki ziemniaczane z porzeczkami w syropie klonow
Etap 3 - następnie dodajemy porzeczki