Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sałatą i mizerią.
Mizeria: Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki, posolić i pozostawić na 15 minut. Następnie odlać sok puszczony przez ogórki, dodać śmietanę, ocet, przyprawić do smaku. Wymieszać, włożyć do lodówki.Sałata: Sałatę dokładnie umyć, osączyć. Pomidory umyć, pokroić w duże cząstki. Szczypiorek umyć, posiekać. Sałatę porwać na kawałki. Następnie dodać do rozdrobnionej sałaty pokrojone pomidory i szczypiorek. Dodać śmietanę 1- 2 łyżki. Doprawić do smaku przyprawami: solą, pieprzem i papryką.Placki ziemniaczane: Ziemniaki obrać, wypłukać, zetrzeć na tarce na małych oczkach. Cebulę obrać z łusek, wypłukać także zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajko umyć i sparzyć wrzątkiem, wbić do masy ziemniaczanej. Dodać mąkę i przyprawy, wymieszać. Smażyć na nagrzanej patelni.
KasiaJulcia
zewa
Elficzna
też mnie przeraziła ta ilość mąki...
Ela Dz
KasiaJulcia
Dziękuję