Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z twarożkiem.
Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie dokładnie je płuczemy i wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki do blendera. Cebulę obieramy ze skórki, następnie odcinamy brzegi, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, zamykamy wieczko blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na patelnię wlewamy olej słonecznikowy, łyżką nakładamy porcje masy i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Do wysokiego naczynia wrzucamy twaróg, który rozgniatamy widelcem, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły.
Placki wykładamy na talerz, obok układamy twarożek i danie gotowe.
Smacznego :)
Do wysokiego naczynia wrzucamy twaróg, który rozgniatamy widelcem, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły.
Placki wykładamy na talerz, obok układamy twarożek i danie gotowe.
Smacznego :)