Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Placki ziemniaczane ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Placki ziemniaczane wyśmienicie smakują ze śmietaną

Placki ziemniaczane ze śmietaną

Składniki:

Placki ziemniaczane ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane ze śmietaną
Ziemniaki obrać i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, Odlać nadmiar wody, dodać 2 łyżki śmietany, mąkę oraz jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Łyżka nakładać porcje masy ziemniaczanej na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki osaczyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.