Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczano-dyniowe
Dynię, ziemniaki, obraną cebulę oraz obrany czosnek ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Przekładamy na sitko, aby ociekł płyn. Potem przekładamy do miski i dodajemy jajko, przyprawy oraz mąkę. Mieszamy razem.
Rozgrzewamy patelnię ze sporą ilością oleju. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy porcję ciasta na placki i lekko je spłaszczamy.
Smażymy placki na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Przekładamy na sitko, aby ociekł płyn. Potem przekładamy do miski i dodajemy jajko, przyprawy oraz mąkę. Mieszamy razem.
Rozgrzewamy patelnię ze sporą ilością oleju. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy porcję ciasta na placki i lekko je spłaszczamy.
Smażymy placki na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.