slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Placki ziemniaczano-dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i chrupiące placki ziemniaczano-dyniowe. Świetnie smakują zarówno na gorąco jak i na zimno. Polecam.

Placki ziemniaczano-dyniowe

Składniki:

Placki ziemniaczano-dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczano-dyniowe
Dynię, ziemniaki, obraną cebulę oraz obrany czosnek ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Przekładamy na sitko, aby ociekł płyn. Potem przekładamy do miski i dodajemy jajko, przyprawy oraz mąkę. Mieszamy razem.

Rozgrzewamy patelnię ze sporą ilością oleju. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy porcję ciasta na placki i lekko je spłaszczamy.

Smażymy placki na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.

Tagi:

placki danie