Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczano - cukiniowe
Sposób przygotowania .
2 - 3 średniej wielkości ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o (grubych oczkach ) 1 cebule i czosnek obieramy, ścieramy do masy na drobnych oczkach. Cukinie myjemy pod bieżącą zimną wodą, obieramy ścieramy do masy na tarce o grubych oczkach.
200 g pieczarki obierać zetrzeć na tarce ( grube oczka ) i podsmażyć na oleju. Przestudzić i dodać do masy ziemniaczano - cukiniowej. Wymieszać, dodać jajko, sól, pieprz do smaku oraz 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej Kucharek oraz mąkę.
Wszystko razem dokładnie wymieszać Smażyć z obydwu stron na gorącym oleju.
Upieczone placki można polać śmietaną.
2 - 3 średniej wielkości ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o (grubych oczkach ) 1 cebule i czosnek obieramy, ścieramy do masy na drobnych oczkach. Cukinie myjemy pod bieżącą zimną wodą, obieramy ścieramy do masy na tarce o grubych oczkach.
200 g pieczarki obierać zetrzeć na tarce ( grube oczka ) i podsmażyć na oleju. Przestudzić i dodać do masy ziemniaczano - cukiniowej. Wymieszać, dodać jajko, sól, pieprz do smaku oraz 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej Kucharek oraz mąkę.
Wszystko razem dokładnie wymieszać Smażyć z obydwu stron na gorącym oleju.
Upieczone placki można polać śmietaną.
gusia1000