Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Placuszki babuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niedrogie i szybkie - a jak smakują??? spróbuj ...

Placuszki babuni

Składniki:

Placuszki babuni

 

Sposób przygotowania:

Placuszki babuni
Bialka oddzielić od żóltek. Bialka ubić na sztywną pianę z solą. Żóltka wymieszać z mąką, mlekiem, cukrem i migdalami, (midaly wcześniej sparzyć , obrać ze skórki i posiekać). Ostrożnie polączyć z pianą. Porzeczki przebrać, umyć, osączyć wymieszać z ciastem. Margarynę rozgrzać na patelni, lyżką nakladać placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem...

Tagi:

jajko jajka