Sposób przygotowania:
Placuszki bananowo-miodowe
Do pierwszej miski sypiemy suche składniki tj. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Całość delikatnie mieszamy przy użyciu łyżki tak aby składniki równomiernie się połączyły. Bierzemy drugą miskę i przy użyciu miksera roztrzepujemy jajka, wlewamy kefir, miód, oraz roztopione w mikrofalówce masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Banana po obraniu ze skórki kroimy na drobne kawałki i dodajemy do miski z płynnymi składnikami. Mieszamy delikatnie łyżką. Teraz dodajemy suche składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Patelnię stawiamy na kuchence i rozgrzewamy. Nakładamy łyżką ciasto i formujemy małe placuszki. Smażymy na suchej patelni z obu stron do uzyskania jasnobrązowej barwy. Po usmażeniu układamy placuszki warstwowo i polewamy miodem.