Sposób przygotowania:
Placuszki jabłkowe z cynamonem
1. Jajka, cukier, wodę i mleko zmiksować wraz z mąką. Ciasto musi być gęste (bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe), dlatego należy dodać tyle mąki, by osiągnąć tą konsystencję.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie ciasto przelać do startych jabłek, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
3. Na rozgrzany tłuszcz kłaść za pomocą łyżki jabłkowe placuszki. Smażyć z obu stron, następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie ciasto przelać do startych jabłek, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
3. Na rozgrzany tłuszcz kłaść za pomocą łyżki jabłkowe placuszki. Smażyć z obu stron, następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu.