kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1268]

Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne bezglutenowe placuszki. Przygotowane na kefirze z dodatkiem brzoskwini. Polecam na obiad lub słodką kolację.

Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią

 

Sposób przygotowania:

Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią
Do miski wlewamy kefir i miód oraz dodajemy wybite jajko, mieszamy. Brzoskwinie myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę, wkładamy do miski z ciastem i dokładnie mieszamy. Wsypujemy obie mąki, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 - 20 minut.

Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcję ciasta. Smażymy placuszki na bardzo małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Przekłądamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią
W misce łączymy razem kefir, jajko, miód.
Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią
Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę
Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią
Pokrojoną brzoskwinie dokładamy do miski i mieszamy.
Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią
Do ciasta wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy.