Sposób przygotowania:
Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią
Do miski wlewamy kefir i miód oraz dodajemy wybite jajko, mieszamy. Brzoskwinie myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę, wkładamy do miski z ciastem i dokładnie mieszamy. Wsypujemy obie mąki, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 - 20 minut.
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcję ciasta. Smażymy placuszki na bardzo małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Przekłądamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcję ciasta. Smażymy placuszki na bardzo małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Przekłądamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.