Sposób przygotowania:
Placuszki z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Pokrojone brzoskwinie przekładamy do miski i dodajemy : jogurt naturalny, mleko i oba cukry, jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy z obu stron ( na małym gazie ) na złoty kolor. Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik i odsączamy z oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy z obu stron ( na małym gazie ) na złoty kolor. Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik i odsączamy z oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
slodkokwasnakuchnia1
kuchenny świat