lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placuszki mandarynkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placuszki mandarynkowe smażone w oleju

Placuszki mandarynkowe

Składniki:

Placuszki mandarynkowe

 

  • 250 ml mleka
  • 15 dag maki
  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka oleju
  • 4 mandarynki
  • limonka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki mandarynkowe
Zmiksuj mleko,jaj,mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier.Mandarynki i limonkę sparz wrzątkiem,obierz ze skórki i białych błonek.Pokrój owoce w kostkę.Zmiksowane ciasto połącz z owocami oraz olejem.Odstaw na 30 minut.Następnie łyżką kładź porcję ciasta na rozgrzany tłuszcz i smaż placuszki na złoty kolor.Po usmażeniu odsącz je z nadmiaru tłuszczu i posyp np cukrem pudrem.

Tagi:

mak