kwiatula

kwiatula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

placuszki marine

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

placuszki mają wyjatkowy smak polecam!

placuszki marine

Składniki:

placuszki marine

 

  • ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyzka suszonej włoszczyzny
  • zielona cebulka
  • 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 1 .1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • do smaku warzywko
  • do placuszków:
  • 8 parówek drobiowych
  • 15-20 dag żółtego sera np.gouda
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek zielony
  • olej do smazenia

 

Sposób przygotowania:

placuszki marine
Przygotowac ciasto: Do mąki dodać jajka , suszoną jarzynkę ,pokrojoną drobno cebulkę oraz proszek do pieczenia,zamieszac.Dodać wodę mineralną i zmiksować.Doprawić do smaku warzywkiem./ja daje pół łyzeczki/ Parówki pokroic na srednie plasterki.Ser pokroic w kostkę.Ogórka oraz pomidora obrac ze skórki i równiez pokroic w kostkę.Wszystkie składniki dać do ciasta,dokładnie wymieszać.Odstawic na ok 15 min aby ciasto przeszło smaczkiem. Placuszki smazyc z obu stron.Jesli robisz grubsze placuszki po pierwszym smazeniu -warto je nakłuc widelcem i obsmażyc jeszcze raz bo moze pozostać w środku surowe ciasto.Podawać jeszcze ciepłe. Ja podaje solo ale swietnie smakuja z sosem pomidorowym. Smacznego!