iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placuszki meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Możemy podawać same lub ulubionymi sosami np czosnkowym lub pomidorowym.

Placuszki meksykańskie

Składniki:

Placuszki meksykańskie

 

Sposób przygotowania:

Placuszki meksykańskie
Gotujemy pierś w słonej wodzie 20 min., pieczarki, cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy do czasu odparowania przez pieczarki wody. Mięso studzimy siekamy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek i cebuli, kukurydzę odcedzamy dodajemy do reszty, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą chili, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, koper oraz bułkę tartą. Na bardzo rozgrzanej patelni smażymy cienkie placuszki.