Sposób przygotowania:
Meksykańskie babeczki
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i smażymy, aż będzie sypkie. Następnie na patelnię przelewamy ze słoika sos meksykański Łowicz. Chwilę razem dusimy. Blachę do wypieku muffinek smarujemy margaryną. Za pomocą kubka o średnicy 9cm wykrawamy placuszki z ciasta francuskiego. Rozciągamy je delikatnie w palcach, a następnie dopasowujemy do kształtu foremek. Do każdej nakładamy po 2-3 łyżki farszu i posypujemy żółtym serem. Pieczemy na górnej półce w piekarniku nagrzanym do 210˚C przez 40 minut (najlepiej z termo obiegiem).Podajemy na ciepło.
Luśka
kwiatula
jaNina
Wszunia
Pysznie to wygląda!
Mufinka1
PaniMISIOWA