Sposób przygotowania:
Placuszki rybno-serowe
Rybę umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski. Cebulę drobno pokroić i dodać do ryby. Ser zetrzeć na drobnych oczkach i przełożyć do miski. Dodać rozmaryn,sól i przyprawę kebab. Wymieszać i odłożyć do lodówki na godzinę. Do drugiej miski wbić jajka,dodać obie mąki oraz szczyptę soli i wymieszać dokładnie,tak aby nie było grudek. Masę jajeczno-mączną połączyć z rybą i serem i porządnie wymieszać. Na patelnie rozgrzać olej i na gorący kłaść łyżką placuszki. Smażyć je z obu stron na rumiano. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką z kapusty kiszonej z rzodkiewką i koperkiem. Smacznego!
edytaha
monikaT83