Sposób przygotowania:
Placuszki ryżowo-grzybowe
Ryż zalać 4 szklankami wody, posolic i gotowac na małym ogniu do czasu wyparowania wody. Odstawic, studzic mieszajac co jakis czas. Grzyby usmażyc na niewielkiej ilosci oleju. Dodać do ryżu. Cebule obrac, pokroic w drobna kostkę, zeszklic na odrobinie oleju. Dodać do ryżu. Do przestudzonych składników dodac pieprz, majeranek i jeśli potrzeba lekko posolic, dodać zielenine i dokładnie wymieszać. Dodać jaja i bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyzka porcje ciasta formujac płaskie placuszki (ok.1 cm grubosci). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe polane ketchupem lub sosem. Grzybów można dać wiecej to placuszki będą jeszcze smaczniejsze.
karita
Evi
pigwa
paula20248
eli_555