Sposób przygotowania:
placuszki serowe w chrupiacej panierce
ziemniaki ugotowac zmielic wraz z serem
cebule pokroic zeszklic na oleju
dodac do masy ziemniaczano-serowej
przyprawic do smaku solą pieprzem mozna oczywiscie uzyc innych przypraw wg uznania dodac jajko mąkę dokładnie wymieszac uformowac placuszki sredniej grubosci /jesli masa bedzie zbyt rzadka mozna dodac jeszcze troche mąki
chipsy pokruszyc wałkiem jeszcze w torebce dodac sezam i ok 6-7 łyzek bułki tartej wymieszac panierkę wysypac na talerz obtaczac placuszki lekko dociskając smazyc z obu stron na mocno rozgrzanym oleju .placuszki dosyc szybko sie pięką wiec uwazajcie bo sie łatwo przypalają
mozna jesc solo lub z dowolnym sosem
cebule pokroic zeszklic na oleju
dodac do masy ziemniaczano-serowej
przyprawic do smaku solą pieprzem mozna oczywiscie uzyc innych przypraw wg uznania dodac jajko mąkę dokładnie wymieszac uformowac placuszki sredniej grubosci /jesli masa bedzie zbyt rzadka mozna dodac jeszcze troche mąki
chipsy pokruszyc wałkiem jeszcze w torebce dodac sezam i ok 6-7 łyzek bułki tartej wymieszac panierkę wysypac na talerz obtaczac placuszki lekko dociskając smazyc z obu stron na mocno rozgrzanym oleju .placuszki dosyc szybko sie pięką wiec uwazajcie bo sie łatwo przypalają
mozna jesc solo lub z dowolnym sosem