Sposób przygotowania:
Mleczny chlebek
Do miski wsypujemy obie mąki, sól, drożdże i mieszamy. Następnie dodajemy puree z dyni, mleko i olej. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Następnie przekładamy ciasto na chleb do keksówki, smarujemy odrobiną wody i posypujemy sezamem.
Ponownie odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.
Wyrośnięty chlebek wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Studzimy na kratce.
Następnie przekładamy ciasto na chleb do keksówki, smarujemy odrobiną wody i posypujemy sezamem.
Ponownie odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.
Wyrośnięty chlebek wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Studzimy na kratce.