ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Placuszki z cukinii wg ajo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki z cukinią, szpinakiem i fetą

Placuszki z cukinii wg ajo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placuszki z cukinii wg ajo

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii wg ajo
Cukinię trzemy na tarce, solimy i odstawiamy aby puściły sok. W tym czasie szpinak siekamy a fetę kruszymy. Cukinię należy bardzo mocno odcisnąć aby przy smażeniu placki się nie rozpadały. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy, i dodajemy jajko. W razie potrzeby można dodać odrobinę mąki aby połączyć składniki. Masę nakładamy na rozgrzany olej i smażymy jak placki ziemniaczane. Smacznego :)
Placuszki z cukinii wg ajo
Najważniejsze to dokładne odciśnięcie cukinii...
Placuszki z cukinii wg ajo
Wszystkie składniki należy dobrze wymieszać, tak przygotowaną masę smażymy