Sposób przygotowania:
placuszki z fasoli z pastą z awokado
• fasolę i soczewicę odsączamy, miksujemy,
• cebulę, czosnek i chili drobno kroimy, podsmażamy,
• dodajemy do masy fasolowej, mieszamy
• dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę i gałkę muszkatołową, mieszamy,
• z masy formujemy placuszki, panierujemy w pozostałej bułce i smażymy,
• awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy,
• rozgniatamy widelcem, dodajemy serek, posiekaną natkę pietruszki, kolendrę, sól, pieprz i sok z limonki, mieszamy,
• placuszki podajemy z pastą z awokado
• cebulę, czosnek i chili drobno kroimy, podsmażamy,
• dodajemy do masy fasolowej, mieszamy
• dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę i gałkę muszkatołową, mieszamy,
• z masy formujemy placuszki, panierujemy w pozostałej bułce i smażymy,
• awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy,
• rozgniatamy widelcem, dodajemy serek, posiekaną natkę pietruszki, kolendrę, sól, pieprz i sok z limonki, mieszamy,
• placuszki podajemy z pastą z awokado