Sposób przygotowania:
Placuszki z kiszoną kapustą
Cebulę obieramy i siekamy lub ścieramy na tarce. Dodajemy do kapusty kiszonej zalewamy wodą i gotujemy do miękkości , odcedzamy wodę i studzimy. Ostudzoną kapustę drobno siekamy. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy paprykę w kostkę. Mleko zmiksować z jajkami i mąkądodać kapustę i paprykę doprawić do smaku i wymieszać. Z masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
![Placuszki z kiszoną kapustą Placuszki z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-kiszona-kapusta-321790.jpg)
![Placuszki z kiszoną kapustą Placuszki z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-kiszona-kapusta-321791.jpg)
![Placuszki z kiszoną kapustą Placuszki z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-kiszona-kapusta-321792.jpg)
![Placuszki z kiszoną kapustą Placuszki z kiszoną kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-kiszona-kapusta-321793.jpg)