eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Placuszki z wątróbki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 20

Pyszne kotleciki z wątróbki drobiowej.

Placuszki z wątróbki Eli

Składniki:

Placuszki z wątróbki Eli

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z wątróbki Eli
Ugotowane jajka i papryki pokroić w kosteczkę.Natkę pietruszki posiekać.Wątróbkę umyć,odsączyć i usunąć błony i tłuszcz.Sprawioną wątróbkę pokroić w kostkę.Wszystkie pokrojone składniki włożyć do miski,dodać surowe jajka,mąkę,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku.Wszystko razem wymieszać,odczekać chwilę aż bułka tarta napęcznieje.Na patelni rozgrzać olej,łyżką nakładać masę i formować placuszki.Smażyć z obu stron na rumiano.Placuszki odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu.Podawać na sałacie zielonej i udekorować papryką kolorową.Smacznego!