KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Plastry kurczaka w galarecie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna przekąska by zabić głód.

Plastry kurczaka w galarecie. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Plastry kurczaka w galarecie.

 

  • 6 pałek z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 5 łyżek żelatyny
  • natka pietruszki
  • sól,vegeta

 

Sposób przygotowania:

Plastry kurczaka w galarecie.
Pałki kurczaka zalewamy woda ,dorzucamy marchew doprawiamy solą.vegetą i gotujemy 30min na małym ogniu.Pałki z kurczaka wyjmujemy z wywaru,obieramy z mięsa siekamy drobno.W gorącym wywarze mięsnym rozpuszczamy żelatynę dokładnie mieszamy.W małej prostokątnej brytfance układamy na dnie plastry jajek,posypujemy natka pietruszki i kawałkami marchewki.Na to mięso i dalej powtarzamy natka,marchew.Zalewamy zimnym wywarem mięsnym.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.Stężałą galaretę kroimy w grube plastry.
Plastry kurczaka w galarecie.
Pałki z kurczaka obieramy z mięsa,siekamy je na małe kawałki.
Plastry kurczaka w galarecie.
Plastry jajek układamy na dnie formy posypujemy pietruszką i marchewką.
Plastry kurczaka w galarecie.
Na pietruszkę i marchew kładziemy mięso i ponownie pietruszke i marchew.
Plastry kurczaka w galarecie.
Mięso zalewamy chłodnym wywarem męsnym .