Sposób przygotowania:
Pleśniak
Na stolnice wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wrzucić margarynę i posiekać. Oddzielić żółtka od białek. Do ciasta dodać tylko żółtka. Wsypać cukier puder oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej wsypać kakao. Włożyć do zamrażarki. Na spód blachy wyłożyć jasne ciasto, rozprowadzić po całości. Zapiec ok 10 minut w piekarniku. Następnie rozsmarować powidła śliwkowe. Rozkruszyć połowę ciemnego ciasta. Białka ubić ze szczyptą soli na puch ciągle miksować dodać cukier kryształ oraz kisiel. Ubite białka wyłożyć na ciasto. Rozkruszyć ciasto na wierzch. Piec w 180 stopniach ok 40-50 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.