Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo fajne ciasto z jabłuszkami

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • 3 szklanki mąki,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 4 żółtka,
  • margaryna,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 70 dag jabłek
  • 4 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • kisiel truskawkowy

Sposób przygotowania:

Pleśniak
zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 częsci. jedną włożyc do zamrażalnika a na drugą położyc pokrojone w ćwiartki jabłka , a na to wylac piane (ubita z 4 białek i wymieszaną z cukrem i kislem), na to zetrzec drugą częsc ciasta.