Sposób przygotowania:
Pleśniak 9.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy szczyptę soli, żółtka, margarynę,1 szkl cukru, cukier waniliowy i śmietanę. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Do jednej części dodajemy kakao i ponownie dokładnie zagniatamy. Ciasto owijamy w folie i wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Po tym czasie ścieramy na tarce na blachę wyłożoną papierem 1 porcję ciasta. Ciasto lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (ok 10 - 15 minut). Podpieczone ciasto smarujemy dżemem. Na to ścieramy ciemne ciasto. Na ciasto wykładamy ubitą pianę z białek z dodatkiem szczypty soli, 1/2 szkl cukru i kisielu. Na masę bezową ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!