Sposób przygotowania:
Pleśniak z rabarbarem
Rabarbar obrać i pokroić w kosteczkę, przesypać cukrem i odstawiamy aż puści sok. Wtedy wkładamy do garnka dodajemy cynamon i gotujemy aż się trochę rozgotuje i odparuje większość soku. Odstawić ,aby ostygło. Mąkę przesiać z proszkiem do miski dodać zimną margarynę, żółtka, cukier i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części (2/3 i 1/3), mniejszą część zagnieść z kakao. Od białego ciasta oderwać kawałek .Ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę czasu. Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia dno wykleić białym ciastem . Na ciasto rozłożyć rabarbar, potem zetrzeć na tarce oderwany kawałek jasnego ciasta. Wyłożyć pianę na i na wierzch zetrzeć ciemne ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut.